Vergunning

Vergunningaanvraag
Een vergunning wordt op aanvraag verleend door de AFM. De vergunninghouder mag alleen de vergunningplichtige activiteiten verrichten die expliciet in de vergunning zijn vermeld.

De vergunningaanvraag kan alleen worden gedaan met het formulier van de AFM. De AFM beoordeelt aan de hand van dit formulier of de onderneming voldoet aan de wettelijke eisen inzake:
Zie voor de eisen de betreffende hoofdstukken in de linker kolom.

Stichting FinanciŽle Dienstverlening
De Stichting FinanciŽle Dienstverlening (StFD) ondersteunde deelnemende dienstverleners bij het aanvragen van de Wft-vergunning en het voldoen aan de normen van de Wft. Deze stichting heeft haar activiteiten per 31 december 2011 beŽindigd.

De procedure
Om een vergunning aan te vragen moet u een aantal formulieren invullen en deze daarna in ťťn keer elektronisch naar de AFM sturen.
1.Download de formulieren, vul deze in en sla ze op in uw computer.
2.Log in op het Digitaal loket met uw AFM ID (gebruikersnaam en wachtwoord).
3.Open het digitale formulier via de link onderaan deze pagina. Deze is pas zichtbaar wanneer u bent ingelogd.
4.Upload de ingevulde formulieren in het digitale formulier.
5.Verzend het digitale formulier met alle ingevulde formulieren elektronisch naar de AFM.
Meer informatie op de website van de AFM.

Checklist
Voor het aanvragen van een vergunning moet u een groot aantal documenten meesturen. De Checklist Wft-vergunningaanvraag is een handig hulpmiddel om te controleren of u over alle benodigde doucmenten beschikt.

Termijn
De AFM moet binnen 13 weken na ontvangst van de aanvraag een beslissing nemen. Deze termijn kan eventueel met 8 weken worden verlengd. Via Mijn Loket onder Lopende zaken op de website van de AFM kunt u het verloop van uw aanvraag volgen.

Wft:

Document:

Zie ook: